Järnaglass

Vi är glada att Järnaglass kommer till vårt event, så nu är det bara att önska värme och sol så vi kan njuta av deras härligt goda glass. Här är en liten presentation av dem.

Järnaglass startades 2007 av Henrik Cevert i en liten källarlokal i centrala Järna med fokus på högkvalitet och ekologi. Målet var också att tillverka glassen utan konstgjorda medel, inga aromer, färgämnen eller emulgeringsmedel. Ingen glukossirap, inget mjölkpulver.  För konsistensens skull använder de lite ekologisk majsstärkelse.  Även det en råvara som inte ska förväxlas med s.k. modifierad stärkelse. Idag så finns verksamheten i ett nytt fint kök i Skillebyholm där Henrik och 4 anställda tillverkar glassen på samma sätt som Henrik gjorde från början och glassen levereras ut till ca 300 butiker, restauranger och caféer i hela landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...